Arkea koirapäiväkodissa

Päivitetty: 5. lokak. 2020

Oletko harkinnut päiväkotia koirallesi? Oletko miettinyt mitä puuhaamme koirien kera päivän aikana? 

Jokainen päivä Dog Districtillä on erilainen ja päivä muotoutuu paikalla olevien koirien mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Meidän ihmisten tarkoitus ja tavoite on luoda jokaiselle koiralle paras päivä ikinä tiloissamme.


Koirat saapuvat omistajiensa kiireiden mukaan aamun ja aamupäivän aikana täynnä virtaa ja energiaa. Me jaamme koirat sopiviin leikkiryhmiin koiran koon, iän, sukupuolen ja leikkitapojen mukaan ja varmistamme, että ujot koirat rohkaistuvat, vilkkaammat saavat purkaa energiaa ja aamu-uniset saavat rauhassa ottaa pienet torkut ennen päivän tohinaa.


Yleensä aamupäivisin meno leikkitilassa on riehakasta ja touhukasta koirien riemuitessa uusista ja tutuista leikkikavereista. Jos ujompi koira kaipaa syliä tai ihmisseuraa otamme tämän huomioon ja puuhaamme koiran kanssa erikseen pelejä pelaten tai vaikka hauskoja temppuja treenaten.


Lähestyttäessä keskipäivää aloitamme ulkoilutukset. Ulkoilutamme koirat joko yksitellen tai kaksin, ottaen koiran huomioon myös tässä. Jokaisen koiran tulee saada oma aikansa ulkona ja liikkua siihen tahtiin, kuin hänelle sopii.

Merihaan huikean upea puoli on sijainti meren rannalla. Teemme ulkoilut ylittämättä yhtään autotietä ja koirat saavat haistella raikasta merituulta sekä toisinaan ihmetellä meren aaltoja mattolaiturilta.

Me emme vieraile koirapuistoissa. Tämä siitä syystä, ettemme voi mennä takuuseen puiston mahdollisista muista koirista. Me haluamme, että meidän asiakkaamme saavat vain hyviä kokemuksia ja onnen hetkiä, joten ulkoilemme koiran tarpeiden mukaan ja muun ajan leikimme turvallisesti tuttujen koirakaverien kesken sisällä.Keskipäivän aikoihin ne koirat, joilla on eväät mukana saavat katetun lounaan. Tarjoilemme ruuan omistajan toiveiden mukaan ja koirat syövät yksitellen omassa rauhassa omaan tahtiinsa.

Iltapäivällä koirat ovat yleensä jo purkaneet suurimman intonsa ja energiansa ja on päiväunien sekä yhdessä rentoutumisen aika. Koirat saavat valita mieleisensä sohvan, pedin tai paikan auringossa ja köllöttevät yhdessä, meidän ihmisten kanssa tai yksin omien mieltymystensä mukaan. Me ihmiset tarjoamme niin paljon rapsutuksia ja yhdessä oloa, kuin koirilla on toiveena.
Innokkaat ja energiset pennut eivät pitkistä päiväunista perusta, joten he saavat päivän kuluessa useamman riehakkaan leikkihetken, kuin myös tilaa rauhoittumiseen ja lepoon. Meillä on useampi huone, joiden sohvilla voi rauhoittua ja nukahtaa, jos leikkitilassa ei malta torkahtaa.

Ennen omistajien saapumista käytämme koirat päivän toisella ulkoilulla, jotta matka kotiin on mahdollisimman sujuva ja oma ihminen pääsee myös rentoutumaan oman työpäivänsä päätteeksi.


Päiväkoti sopii kaikille koirille rotuun, kokoon tai ikään katsomatta. Koiran tulee toki tulla toimeen muiden koirien ja meidän ihmisten kanssa. Pennuille päivähoito on erityisen hyvä vaihtoehto sosiaalistamisen kannalta, samoin aroille ja ujoille koirille.

Jos koiralla on taipumusta eroahdistukseen koira saattaa viihtyä ryhmässä paremmin, kuin yksin kotona. Iäkkäämpi koira, jolla on omat erityistarpeensa esimerkiksi ulkoilun tai ruokailun suhteen saa meillä myös oman tilansa ja runsaasti ihmisseuraa ja rapsutuksia.

Meidän toimintamme tarkoitus ja perusta on olla olemassa koirien ja koiranomistajien vuoksi. Me leikitämme, ulkoilutamme ja pidämme huolta koirasta, jotta sekä koira, että omistaja saavat onnellisen, rennon yhteiselämän.